VIDEO Nicușor Constantinescu a fost arestat. Decizia aparține magistraților de la Curtea de Apel Constanța

Nicușor Constantinescu
Nicușor Constantinescu

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost arestat în dosarul Centrului Militar Zonal.

Nicușor Constantinescu este acuzat că a încălcat măsura controlului judiciar atunci când nu s-a prezentat la termenul fixat de instanță în dosarul Centrului Militar Zonal. DNA Constanța a cerut înlocuirea măsurii de control judiciar cu aceea de arest preventiv.

Fostul președinte al CJC a motivat că i s-a făcut rău miercuri seara, că avea tensiune mare și un blocaj renal. El s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Constanța și a fost operat în cursul zilei de joi. Vineri dimineața a fost externat și jandarmii l-au escortat pâna la instanță, pe o targă.

Constantinescu este deja condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare în acest dosar de către Tribunalul Constanța. Magistrații de la Curtea de Apel sunt cei care vor da verdictul final. Următorul termen, probabil penultimul, a fost stabilit pentru sfârșitul lunii mai 2016.

Iată soluția magistraților:

“Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art.242 alin.3 Cod procedură penală în referire la art.215 alin.7 Cod procedură penală raportat la art.238 alin.1 Cod procedură penală şi art.223 alin.1 lit.a Cod procedură penală înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţa de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel prin încheierea de şedinţă din data de 16.04.2015, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr.14182/3/2014, definitivă prin decizia penală nr.100/P/C/24.04.2015 a Curţii de Apel Constanţa, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Conform art.238 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.230 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.05.2016. Pe fondul apelului, acordă termen la data de 31.05.2016.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*