Constănțean arestat preventiv pentru dare de mită, după ce a fost prins la volanul unui autoturism fără permis de conducere

Sediul Parchetul Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un bărbat a fost arestat preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, după ce, prins conducând un autoturism pe o stradă din Constanța deși nu deține permis de conducere, a încercat să scape oferind echipajului de poliție bani și sticle cu alcool.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 26 ianuarie 2022 inculpatul a fost depistat de un echipaj de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța în timp ce conducea un autoturism pe strada Justiției din municipiul Constanța, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Imediat după depistare, bărbatul le-a promis lucrătorilor de poliție că le va da o sumă de bani dacă nu îl cercetează penal, iar ulterior a continuat cu această ofertă ilicită, adăugând la oferta de bani și două sticle de whisky, deși oferta sa a fost respinsă.

„Întrucât inculpatul a insistat în încercarea de a-l corupe, lucrătorul de poliție care instrumenta cauza a sesizat procurorul, iar la data de 07 februarie 2022, inculpatul a fost depistat în flagrant când i-a remis polițistului suma de 50 de euro, ocazie cu care a promis încă 100 de euro și trei sticle de whisky, în scopul de a fi exonerat de răspunderea penală pentru că a condus fără drept un autovehicul pe drumurile publice”, au transmis procurorii constănțeni.

La data de 08 februarie, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*