Comandant de echipaj din cadrul ISU „Dobrogea” al județului Constanţa, arestat preventiv pentru agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor

Un comandant de echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, de o instanță a Tribunalului Militar Bucureşti, fiind acuzat de agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor. Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi contestată.

Astfel, Tribunalul Militar Bucureşti a admis propunerea procurorilor militari și a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a inculpatului, plutonier adjutant în cadrul ISU „Dobrogea”, acuzat de comiterea infracţiunilor de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale şi coruperea sexuală a minorilor. Decizia instanței nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea Militară de Apel Bucureşti.

Reprezentanții ISU „Dobrogea” au confirmat duminică, 30 mai, că bărbatul este angajat al instituției, dar a fost luată măsura suspendării raporturilor de muncă.

„Bărbatul este angajatul ISU Constanţa din anul 2007, fiind încadrat ca şi comandant de echipaj şi şofer. Până acum, nu a avut niciodată abateri de natura profesională. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa nu admite şi nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet. Instituţia noastră pune accent pe moralitate, disciplină şi respect faţă de oameni. La nivelul Inspectoratului s-a luat măsura suspendării raporturilor de muncă ale acestuia pentru 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe”, au precizat reprezentanții ISU „Dobrogea”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*