VIDEO Ministrul Lucian Bode despre crima de la Corbu: „Cred că este vorba de ore, nu zile, ore, în care suspectul va fi reținut”

Lucian Bode despre crima de la Corbu: „Cred că este vorba de ore, nu zile, ore, în care suspectul va fi reținut”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, la Constanța, că în cazul crimei de la Corbu ancheta este efectuată și de specialiști criminaliști de la București și este convins că prinderea autorului se va face în interval de câteva ore.

„În acest moment ancheta este în derulare. Am deplasat acolo specialiști de la Institutul Național de Criminalistică, de la IGPR, Direcția de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului. Avem un cerc de suspecți și eu cred că este vorba de ore, nu zile, ore, în care suspectul va fi reținut. Practic, avem declarațiile a doi martori care au fost în casă, la ora 03.46, atunci s-a primit apelul la 112 la poliție. (…)Vom vedea care este mobilul acestei crime, răzbunare, jaf, vom vedea dacă au dispărut din casă bani sau alte obiecte valoare, audiem martorii și cu siguranță cel mai important lucru în acest moment este ca echipa de cercetare complexă de la fața locului, sub coordonarea procurorului să identifice autorul și să-l aducă în fața instanței”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul de Interne este convins că acesta este un caz izolat, acțiune a unui „dezaxat”, și le transmite locuitorilor comunei și românilor, în general, că sunt „în siguranță”.

„Aici este vorba de un dement care, la ora trei dimineața, intră peste o familie în casă. Vorbim de o crimă care s-a întâmplat în locuință, nu pe stradă și o să vedem care a fost mobilul. Forțele de ordine sunt acolo într-un număr suficient ca să asigure ordinea și liniștea publică. Aici vorbim de un caz izolat, într-o locuință a intrat un dezaxat, că nu pot să îi spun altfel, și a făcut ce a făcut. Tuturor românilor le spun că astfel de cazuri izolate de crime, că se întâmplă din nefericire în întreaga lume, sunt doar izolate și românii trebuie să știe că sunt în siguranță în țara lor”, a mai precizat Bode.

Potrivit anchetatorilor, fapta s-ar fi petrecut în dimineața zilei de vineri, în jurul orei 03.30, când agresorul, ce purta o cagulă sau o mască pe față, a pătruns în locuința în care se aflau soțul, soția și cei trei copii ai acestor și l-a atacat violent pe bărbat. Acesta a fost omorât cu mai multe lovituri cu un obiect tăietor/înțepător, probabil un cuțit. Ulterior, agresorul a imobilizat-o pe femeie și apoi a violat-o pe una dintre fiicele victimei, după care a fugit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*