VIDEO Magazin de produse asiatice din Cernavodă, închis de Protecția Consumatorului

Magazin de produse asiatice închis la Cernavodă. FOTO CJPC Constanța
Magazin de produse asiatice închis la Cernavodă. FOTO CJPC Constanța

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Constanța a dispus, pentru abaterile constate în urma unui control, suspendarea pentru șase luni a activității unui magazin de produse asiatice din Cernavodă.

Potrivit șefului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, controlul inițial la magazinul Zang Shi Express a fost efectuat în data de 3 iulie, iar decizia de suspendare a activității a sosit în cursul zilei de luni, 13 iulie, la solicitarea Comisariatului Constanța, pentru abateri repetate.

„Produsele chinezești de proastă calitate, ce nu respectă nicio normă europeană, vor face obiectul unor acțiuni de control, iar în condițiile nerespectării celor impuse de noi se va solicita suspendarea activității. Este încă un mesaj ferm transmis acestor operatori economici, de la care nu ne vom abate. Nu suntem lada de gunoi a Asiei”, a declarat Horia Constantinescu.

El a explicat că între produsele cu abateri descoperite la magazinul Zang Shi Express s-au numărat de la fierbătoare electrice ce pun într-un real pericol viața consumatorului, până la jucăriile aparent inofensive, dar prezente pe sistemul de alertă European RAPEX (The Rapid Exchange of Information System – n.r.).

„Toate aceste produse trebuie retrase fără a expune consumatorii. Dacă vor continua să se facă că nu înțeleg limba română vom deveni translatorii acestora prin măsuri ferme, ușor de tradus în toate limbile”, a mai declarat comisarul șef Horia Constantinescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*