FOTO VIDEO Primăria Cernavodă modernizează o stradă după 40 de ani și face și trotuare în zonă

Lucrări de infrastructură la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Cernavodă a început lucrările de modernizare la o stradă care de 40 de ani nu a mai cunoscut reparații importante și cu acest prilej va face și trotuare în zona respectivă. Investiția este de două milioane de lei și este asigurată de la bugetul local.

Viceprimarul Șerif Cîrjali a explicat pentru CTnews în ce constă această lucrare care are loc pe strada Prundului.

Anul acesta am asfaltat și am făcut tot cartierul aici, Cartierul Tabără îl numim noi. Și acum domnul primar s-a hotărât și am bugetat să facem și strada Prundului. Într-adevăr, strada Prundului este o stradă veche. Cred că de 40 de ani nu s-a umblat la ea, adică era din plăci de beton, dar care s-au spart, s-au denaturat și cu această ocazie noi vom mări și drumul. Vom face și un trotuar, pentru că strada era de cinci metri, adică pe o singură bandă și acum punem rigole pentru a prelua apa și trotuare de 1,2 metri.

Da, este o arteră principală, este cartierul Columbia, sunt 5.000 de oameni care locuiesc aici și este drumul de centură care face legătura cu ieșirea din oraș și cu orașul bineînțeles. Majoritatea preferă să o ia pe strada Medgidiei, Canalului și drumul de centură, că este o șosea nouă, este făcută ca o autostradă.

Și da, acum muncim la artera aceasta principală. Bineînțeles, mai avem o arteră care face cealaltă ieșire din Tabără, care și aceea este în proiectare și urmează să o realizăm și pe aceea. Este vorba de o suprafața foarte mică.  Aici lungimea este de 591 de metri și suprafața totală construită va fi de 8.000 de metri”, a spus viceprimarul Șerif Cîrjali.

În zona respectivă au fost făcute mai multe lucrări. Viceprimarul din Cernavodă povestește:

Aici au fost o lucrare în trei loturi. A fost strada inginer Anghel Saligny, a fost Prelungirea Seimeni și strada aceasta, care se numește Prundului. Firma care a câștigat a venit cu 62% din valoare. Adică aici a costat 3,2 milioane și s-a licitat la 2 milioane. Deci a venit sub preț, fiind și o firmă locală, având stația de asfalt aici, a putut negocia și veni cu prețul cel mai bun”, a afirmat Șerif Cîrjali.

El a menționat și care sunt dificultățile acestei lucrări.

Este un pic complicat. Aici se face un terasament pentru a realiza trotuarul. Da, este o zonă complicată. Zona mai de sus este o zonă de grădini care sunt grădini făcute fără autorizație, fără a avea niciun act, dar așa le-am dobândit. Acum e greu pe cetățeni să îi deranjezi, să-i dai afară, dar dacă nu ne va permite terenul, vom intra, vom dărâma câteva garduri și vom intra să facem trotuarul de la un capăt la altul, adică strada Avram Iancu, până la drumul de centură. Fondurile pentru lucrare sunt proprii și suma este de două milioane plus TVA”, a mai spus viceprimarul Șerif Cîrjali.

Nu toți oamenii apreciază lucrările făcute de Primăria Cernavodă, dar viceprimarul afirmă că actuala administrație de șapte ani face investiții pentru cetățenii orașului.

Sunt oameni de bine care apreciază, dar în zona din stânga mea unde erau barăcile CNE, când am asfaltat anul trecut, au zis că vine campania și am început să asfaltăm. Sunt oameni răutăcioși și gândesc foarte, foarte negativ. De șapte ani de zile muncim pentru orașul Cernavodă și vrem să ne mândrim că suntem cernavodeni”, a afirmat Șerif Cîrjali.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*