FOTO VIDEO Lumina sfântă s-a lăsat așteptată la Constanța. Valurile l-au împiedicat pe IPS Teodosie să ajungă la mal în locul planificat

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

Sosirea Arhiepiscopului Tomisului era programată în ziua de sâmbătă, la ora 23:45 pe mica plajă de lângă Cazinoul din Constanța.

Valurile au făcut însă ca barca gonflabiliă a Forțelor Navale să nu se poată apropia de țărm. Acesta este motivul pentru care IPS Teodosie a ajuns la mal în Portul Tomis, la aproximativ un kilometru distanță, 20 minute mai târziu.

“Și în anul 2018 am adus Lumina pe mare. Portul Tomis totdeauna e prietenos, însă în adânc erau valuri și conform regulilor, nu au putut să vină bărcile mici.

Iată-ne cu bucuria luminii celei sfinte de la Ierusalim. Este lumina care ne dă acea încredințare că Dumnezeu este cu noi pentru că ne trimite lumina. Așa cum strigă mulțumea acolo în Biserica Învierii de la Ierusalim, lumina sfântă a ortococșilor nu se stinge niciodată, de aceea se înnoiește în fiecare an.

Și anul acesta va fi un an al credinței, al bucuriei, al sfințirii, al dragostei între noi. Lumina trebuie să ne îndremne la mai mult bine pe care să ni-l dăruim unii altora și binele începe de la credință”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului la coborârea sa pe mal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*