Peste 300 grame de bijuterii nedeclarate au fost confiscate de polițiștii de frontieră în PTF Vama Veche

Polițiștii de frontieră au găsit ascunse în bagaje câteva sute de grame de bijuterii din aur. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche un bărbat, care a încercat să introducă ilegal în ţară peste 300 grame bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și fără documente legale.

Cazul a fost constatat în dimineața zilei de 28 noiembrie în jurul orei 3.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța acționând în baza unei informaţii. Oamenii legii au efectuat controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în bagajul personal al cetăţeanul român P.V., în vârstă de 67 de ani, cu domiciliul în municipiul Slobozia, 315 grame bijuterii din metal galben și alb (brățări, inele, cercei și pandante), susceptibile a fi din aur, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase. Luat la întrebări, bărbatul a declarat că a achiziţionat bijuteriile din Turcia, pentru uz personal și cu scopul de a le comercializa în România, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Bijuteriile, în valoare de aproximativ 50.957 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate la Trezoreria Constanța, iar poliţiştii de frontieră au sancționat contravențional persoana în cauză cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*