VIDEO Doar așa poate să scadă prețul gigacaloriei! Consilierul Tudorel Chesoi propune Transformarea Punctelor Termice din Constanța în centrale pe gaz

Tudorel Chesoi. FOTO Constanța NEWS
Tudorel Chesoi. FOTO Constanța NEWS

Consilierul Tudorel Chesoi continuă lupta sa cu cei care au înglodat constănțenii în datorii. O familie de două persoane a ajuns să plătească aproape 900 lei într-o lună de iarnă pentru întreținerea unui apartament cu patru camere. Prețul imens al gigacaloriei nu poate fi coborât decât dacă actualul monopol al CET și RADET este înlăturat.

În urmă cu patru ani, Radu Mazăre promitea constănțenilor că va cumpăra CET. Acest lucru nu s-a întâmplat și locuitorii orașului plătesc și acum una dintre cele mai scumpe gigacalorii din țară.

Consilierul Tudorel Chesoi face însă primul pas către o încălzire și apă caldă mai ieftină pentru constănțeni – Transformarea punctelor termice din municipiul Constanța în centrale termice pe gaz. Propunerea de hotărâre de Consiliu Local a fost depusă deja pe data de 19 Aprilie și urmează să fie votată de consilieri.

Idee de la care pornește această hotărâre este una simplă: în momentul de față gigacaloria costă la Constanța 411 lei, iar Primăria cheluie din bugetul local 60 milioane lei/an pentru subvenționarea ei. În acest fel, chiar și persoanele care nu sunt abonate RADET plătesc indirect.

Consilierul Tudorel Chesoi spune că transformând punctele termice actuale în centrale termice pe gaz care să deservească blocuri sau grupuri de blocuri, prețul gigacaloriei ar putea ajunge la 150 lei, adică aproape de trei ori mai mic. Acest model a fost deja implementat în Brașov, Sibiu, Cluj și alte mari orașe, iar centralele termice moderne sunt mai puțin poluante și au un randament mult mai bun.

Chesoi crede că un astfel de proiect se poate face în etape, pe o perioadă de 4 ani și în acest fel vor fi reduse subvențiile suportate de către constănțeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*