VIDEO Control administrativ la Spitalul Județean Constanța după ce au apărut imagini cum morții sunt identificați de rude în fața morgii

Control la Spitalul Județean Constanța după ce au apărut imagini cum morții sunt identificați de rude în fața morgii. FOTO captură video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus trimiterea de urgență a Corpului de Control la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, în vederea efectuării unui control administrativ, după ce în spațiul virtual au apărut imagini cu persoane decedate, puse în saci, ce erau identificate de rude în fața morgii.

„Am fost cutremurat de imaginile apărute în spațiul public constănțean de la morga Spitalului Județean. În acest sens, am dispus de urgență un control pentru a avea o imagine cât mai clară asupra celor care au apărut în presă. Corpul de Control va face o verificare asupra tuturor elementelor administrative, respectiv logistice ale Spitalului Județean. Prioritate va avea capacitatea de suport pentru morgă, în acest sens vom sprijini unitatea medicală cu tot ceea ce este nevoie pentru o bună funcționalitate în condițiile impuse de situație”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.


În imaginile apărute inițial pe Facebook și preluate apoi de presă se observă cum persoane decedate sunt scoase în fața morgii, în saci, negri, iar aparținătorii acestora identifică morții înainte de a fi așezați în sicrie. Este vorba despre persoane care ar fi decedat după ce au fost depistate pozitiv sau au fost suspecte de coronavirus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Conducerea Spitalului Județean trebuie să amenajeze un spațiu împrejmuit, în zona morgii, pentru ca rudele celor decedați să nu-i mai identifice pe platoul din fața instituției | | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*