Bogdan Huțucă: „Guvernul României subvenționează gigacaloria pentru locuitorii municipiului Constanța”

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat că Guvernul României oferă sprijin financiar pentru sistemul centralizat de alimentare cu energie termică al municipiului Constanța.

„Conform informațiilor făcute publice de către Ministerul Dezvoltării, Constanța a primit suma de 61.273.377,37 lei, astfel situându-se pe locul al doilea, la nivel național, după municipiul Timișoara. De acest sprijin care vine din partea guvernului vor beneficia toți cei abonați la sistemul centralizat, precum și unitățile de învățământ, spitalele și alte instituții”, a anunțat deputatul constănțean pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că este vorba de o alocare de fonduri în funcție de nevoi specifice, astfel încât furnizarea energiei termice să poată fi asigurată în condiții normale.

„Dacă ne uităm pe lista celor 27 de unități administrativ-teritoriale care au primit această subvenție, vedem clar că este vorba de o alocare de fonduri în funcție de nevoi specifice, într-un mod transparent, astfel încât să poată fi asigurată furnizarea energiei termice în condiții de normalitate.

Salut această decizie a Guvernului de a subvenționa încălzirea locuințelor pentru sezonul rece, în contextul în care prețul energiei continuă să fie variabil în timp ce populația se află la limita rezistenței”, spune liderul PNL Constanța.

Bogdan Huțucă a mai menționat că aceste fonduri reprezintă un sprijin în plus al Guvernului pentru Primăria Constanța, care a început un proces amplu de înlocuire a conductelor de termoficare ruginite.

„Rămâne la latitudinea primăriei să analizeze cât va acoperi din gigacalorie cu această sumă care, oricât de mare ar fi, cu greu ar putea acoperi necesitățile unui sistem învechit”, a mai precizat deputatul liberal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*