VIDEO Consilierul Tudorel Chesoi a reușit imposibilul: bani pentru unitățile de învățământ din oraș care aveau neapărat nevoie

Consilierul municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu
Consilierul municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu

Misiunea unui consilier municipal nu este doar să voteze propunerile de hotărâri făcute de primar, ci să vină la rândul lui cu idei și să ajute orașul. O altă atribuție importantă este să facă parte din consiliile de administrație de la diverse unități de învățământ.

Președintele PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi a reușit să spargă gheața și, după ce s-a luptat un an pentru a rezolva problemele școlilor la care e arondat, a făcut și un amendament de buget care rezolvă probleme grave: încălzirea pentru un liceu și un cămin pentru elevi și bucătăria unei grădinițe.

Situația de la Liceul Tehnologic C. Rosetti din Constanța era una disperată. Programul instituției este între orele 8 și 21.00, iar clădirile din administrarea instituției au și ele un program prelungit. Din această cauză, costul agentului termic în anul școlar 2014 – 2015 au ajuns la 255.000 lei. Anul acesta, cheltuielile cu încălzirea depășesc bugetul alocat.

În propunerea făcută de Tudorel Chesoi se arată că o centrală pe gaz și-ar amortiza investiția în 3 ani. Cheltuielile totale ar fi de 320.000 lei. Amendamentul făcut la bugetul pe anul 2016 a fost acceptat pe loc de primarul interimar Decebal Făgădău. Iată cum a decurs propunerea:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*