Autoritățile locale intenționează să organizeze un festival de film de amploare la Constanța

Autoritățile locale intenționează să organizeze un festival de film de amploare la Constanța. FOTO Primăria Constanța

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a anunțat că a avut joi, 28 aprilie, o întâlnire cu regizorul Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), cu Cristian Hordilă, managerul festivalului TIFF și cu Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța pentru a pune bazele unui festival de film de amploare și la Constanța.

„Pregătim unul dintre cele mai importante festivaluri de film ce va pune accent pe specificul local. Îmi doresc ca acest festival să devină – și nu într-un timp foarte îndelungat – motorul unei schimbări culturale profunde, al unei renașteri culturale a orașului. Îmi doresc foarte mult ca acest festival de film sa devină un loc de întâlnire, un punct de neratat pe harta culturală, pentru iubitorii de film din țară și din străinătate, dar și pentru industria cinematografică românească. Festivalul de film va sta sub egida unor valori precum calitate, diversitate, dezvoltare. Ele pot face din festivalul de film un motor de dezvoltare a orașului și un contribuitor la economia locală”, a precizat Ionuț Rusu.

Organizarea acestui festival se înscrie în măsurile prevăzute în „Strategia culturală a municipiului Constanța 2021-2031”, aprobată la finele anului trecut.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*