VIDEO Cel mai nou pod din România, cel de la Agigea, deschis pe 19 octombrie. Aici s-a făcut de râs Tăriceanu

Noul pod de la Agigea
Noul pod de la Agigea

Mult-așteptatul pod de la Agigea se va deschide în sfârșit pe 19 octombrie 2015, la ora 8.00. Este vorba despre celebrul pod care a fost confundat de Călin Popescu Tăriceanu cu vechea cale de acces către sudul litoralului.

Reprezentanții Administrației Portului Constanța spun că în aceeași zi va fi deschis traficul pe la Poarta 10 a Portului Constanța. Lucrările de montaj a aparatelor de reazem definitive s-au finalizat pe 6 octombrie 2015, în prezent fiind îndeplinite condițiile pentru demararea etapei de recepție la terminarea lucrărilor.

Noul pod rutier de peste Canal are o structură cu hobane, o lungime de 360 metru, o deschidere centrală de 200 metri și o lățime de 17,4 metri. Au fost construite patru benzi, iar înălțimea maximă în zona centrală este de 18,4 metri. Pilonii care susțin tablierul podului prn fascicule de hobane se ridică 66 metri deasupra mării.

Urmărește momentul în care Călin Popescu s-a făcut de râs când a confundat podurile de la Agigea, dar și imagini aeriene cu noua construcție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*