Elevii din Ucraina vor să studieze la Constanța. Inspectoratul Școlar Județean a primit 612 solicitări în acest sens

Solidaritate cu Ucraina. FOTO Pixabay

Conflictul din Ucraina nu s-a terminat, așa că tot mai mulți elevi din țara vecină își manifestă dorința de a studia în România. Minorii care doresc să participe la cursuri în școlile și grădinițele din Constanța au putut fi înscriși de părinți, iar Inspectoratul Școlar Constanța a anunțat cifrele finale din acest an.

“În vederea înscrierii în unitățile de învățământ din județ a minorilor aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intrați pe teritoriul României, Comisia de repartizare constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța a primit și a soluționat 612 solicitări de la părinți/ reprezentanți legali și 20 de solicitări din partea autorităților competente.

De asemenea, au fost soluționate și 116 solicitări pentru participare la activitățile extrașcolare, fără calitate de audient”, a precizat Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța. 

O singură solicitare se raportează la activități de asistență psihopedagogică și consiliere. Deciziile legate de modul în care au fost soluționate aceste cereri țin de mai multe criterii, printre care proximitatea față de școală și preferințele exprimate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*