Vergil Chițac: „Mi-ar plăcea să păstrăm o atitudine demnă și corectă față de această anchetă”

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. FOTO: Facebook

Edilul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a răspuns joi, 13 iulie, printr-un comunicat de presă, acuzațiilor ce i se aduc de către DNA Constanța în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu. El susține că toate aceste acuzații sunt eronate și că a pus la dispoziția anchetatorilor documentele care dovedesc acest lucru.

Redăm mai jos, integral, comunicatul trimis de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, cu privire la urmărirea sa penală pentru abuz în serviciu:

„Am luat notă de conținutul comunicatului DNA cu privire la dosarul al cărui subiect este finanțarea rundei a treia a campionatului mondial UIM XCAT de ambarcațiuni de viteză organizată recent la Mamaia, primele două runde organizate în Italia, iar ultimele două urmând să fie organizate în Dubai. Competiție comparabilă cu Formula 1 pe uscat.

În comunicatul DNA se susține că finanțarea competiției sportive s-a realizat fără un contract, fără procedură de selecție publică și fără referat al compartimentului de specialitate.

În realitate, există contract de finanțare aprobat prin HCL 162/27.04.2023, există referat de specialitate care a stat la baza aprobării HCL-ului menționat, există, de asemenea, și viză de control financiar preventiv, fără de care nu am semnat niciodată vreo plată.

În concret, în conformitate cu legea nr.69/2000 (legea sportului),  art.181  alin.2 lit D, s-a finanțat de către Primăria Constanța un program sportiv desfășurat pe raza Mun. Constanța și organizat de către Federația Română de Yachting.

Suma a fost virată, prin CSM Constanța, în contul Federației Române de YACHTING. Nu la Monaco.

Am pus la dispoziția DNA toate documentele menționate și întreaga documentație de finanțare desfășurată, conform legii.

Mi-ar plăcea să păstrăm o atitudine demnă și corectă față de această anchetă, ceea ce include abținerea, pe cât posibil, de la alte comentarii din partea mea în spațiul public, cel puțin pe acest subiect”, a notat Vergil Chițac în comunicatul de presă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Alături de el se efectuează acte de urmărire penală și față de directorul executiv în cadrul Primăriei Municipiului Constanța, Alin Vintilă, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum și președintele Clubului Sportiv Municipal Constanța, Andrei Talpeș, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, respectiv, șantaj.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*