Mihai Tararache prezintă platforma “Soluția Tararache” pentru Constanța

Deputatul Mihai Tararache a prezentat proiectul legii Locuinței. FOTO Facebook

Deputatul liberal Mihai Tararache a lansat o platformă prin care oferă soluții la problemele orașului Constanța. Cea mai serioasă este aceea a cartierului Henri Coandă. Locuitorii din acea zonă ar urma să aibă norme de conduită, să fie făcută o bază de date a chiriașilor, un raport lunar al poliției locale în privința acestui cartier, să existe un viceprimar delegat pentru cartier.

Mihai Tararache este de părere și că asistații sociali din cartierul-problemă trebuie să aibă locuri de muncă, iar copiii să fie școlarizați.

“Locuri de muncă pentru asistații social din cartierul Henri Coandă

Exceptând persoanele cu un anumit grav de handicap, toți beneficiarii măsurilor de asistență socială ar trebui să muncească. E nefiresc ca persoane apte de muncă, beneficiari ai ajutoarelor de la primărie, să refuze locurile de muncă oferite de Primărie. Simultan, e de nepermis ca municipalitatea să nu identifice posturile disponibile de la salubritate și spații verzi pentru a le pune la dispoziția celor în nevoie.

Munca nu trebuie să fie o alternativă la ajutorul social. Munca trebuie să reprezinte o obligație pentru orice persoană aptă care apelează la solidaritatea semenilor săi.

În plus, cum putem explica, în lipsa unui loc de muncă, posesia unor automobile străine, spre exemplu? Cum altfel decât prin activități infracționale. Iar dacă ne implicăm în lupta infracționalității din cartierul Henri Coandă, atunci trebuie să oferim o alternativă serioasă și civilizată celor care doresc să se integreze în societate. Un loc de muncă, fie el oricât de modest, este un prim pas necesar.

Desigur, printr-un parteneriat public-privat, municipalitatea poate identifica o serie de firme dispuse să angajeze inclusiv personal necalificat, în anumite condiții.

Soluții pentru încadrarea în muncă a celor apți, există. Obligația lor de a munci pentru a beneficia în continuare de asistență socială și locuință socială, nu există. Nu încă. Dar ea trebuie prevăzută, iar un nou acord între municipalitate și chiriași trebuie să includă și acest aspect esențial, ca dovadă de bună credință și de abandonare a practicilor infracționale”, a explicat Mihai Tararache pe Soluția Tararache.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*