Vergil Chițac: „Am depus cererea de finanțare pentru casarea a 5.000 de autovehicule în Programul Rabla Local”

Primăria Constanța a depus cerere de finanțare pentru programul privind casarea autovehiculelor uzate din muicipiu.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat, din nou pe pagina personală de Facebook, că a depus o cerere de finanțare pentru casarea a 5.000 de autovehicule, în cadrul Programului Rabla Local, iar „banii sunt garantați”, proprietarii urmând să primească 3.000 de lei.

„Contrar ideilor false pe care unii se chinuie cu orice preț să le propage pe plan local, municipiul Constanța a depus cererea de finanțare pentru casarea a 5.000 de autovehicule în programul Rabla Local, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Iar banii îi vom primi, sunt garantați, având în vedere că avem numărul de ordine 14, iar atribuirea se face pe sistemul <<primul venit, primul servit>>”, a scris edilul.

El a precizat că pe lângă finanțarea nerambursabilă de la AFM, Primăria va suplimenta bugetul programului cu încă trei milioane de lei, astfel că fiecare persoane care își va duce autoturismul la casat, va primi garantat 3.000 de lei.

„Așadar, avem 12 milioane de lei finanțare nerambursabilă, la care adăugăm încă trei milioane de la bugetul local. Un total de 15 milioane de lei, destinat radierii și casării a 5.000 de autovehicule, pentru care proprietarii vor primi în cont câte 3.000 de lei. Imediat ce AFM va anunța sesiunea de înscriere pentru beneficiarii persoane fizice, vom îndruma constănțenii să se înscrie în program pe site-ul AFM, iar ulterior vom începe procedura necesară încheierii contractului de finanțare cu fiecare persoană în parte”, a mai anunțat Vergil Chițac.

El spune că după semnarea contractului, proprietarii vor preda autovehiculul la colectorii autorizați conform legii, apoi îl vor radia din circulație și din rolul fiscal, iar la final, vor primi cei 3.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*