Vârstnicii din Constanța pot beneficia gratuit de activități de socializare

Niciodata Singur Prietenii Varstnicilor

Vârstnicii din Constanța vor putea participa gratuit, de două ori pe lună, la activități de socializare organizate de Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor.

La împlinirea unui an de când a fost lansat Centrul de Socializare al Seniorilor Niciodată Singur din București, și vârstnicilor din Constanța li se oferă acum șansa de a se bucura de prietenie și socializare, prin activități organizate în mod gratuit, în orașul lor. Misiunea Niciodată Singur este de a alina singurătatea extremă în care trăiesc peste 450.000 de vârstnici din mediul urban, conform studiului național realizat de asociație în 2021.

Prietenii Vârstnicilor este un program prin care sunt constituite grupuri de socializare, cu scopul de a aduce seniorilor singuri mai multe oportunități de petrecere a timpului liber, dar și pentru a le menține active și sănătoase mintea, sufletul și abilitățile. În acest program, se pot înscrie persoanele cu vârsta peste 65 de ani care se confruntă cu sentimentul de singurătate. Ei pot participa, de două ori pe lună, la activități implementate după modelul Centrului de Socializare al Seniorilor din București, despre: viață sănătoasă, dezvoltare personală, activități culturale, ateliere de îndemânare, jocuri de societate și alte activități care să-i facă pe bunici să uite de singurătate.

Prima întâlnire Prietenii Vârstnicilor din Constanța are loc joi, 13 iulie, de la ora 11.00, la Open Doors Constanța, Bulevardul Traian nr 68.

Vârstnicii din Constanța pot afla mai multe informații despre următoarele întâlniri la care se pot înscrie în program la numărul de telefon 0749.565.555 și urmărind pagina de Facebook „Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor”.

Vârstnicii care doresc să primească un sprijin practic și sufletesc se pot înscrie și în programul de vizite la domiciliu.  Un voluntar îi vizitează, îi ascultă și îi sprijină. În plus, Niciodată Singur le oferă seniorilor înscriși în program o excursie gratuită pe an, mese de sărbătoare (Paște, Crăciun, Ziua Vârstnicului), ieșiri la teatre, muzee și alte activități de timp liber.

Studiile medicale arată că singurătatea pe termen lung crește riscul unui atac vascular cerebral, riscul de a dezvolta boli coronariene sau pe cel de hipertensiune arterială. Singurătatea prelungită are și alte efecte potențiale, cum ar fi anxietatea și depresia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*