UPDATE: Deținutul evadat de la Penitenciarul Valu lui Traian a fost capturat pe Autostrada Soarelui

Deținutul evadat de la Valu lui Traian a fost prins. FOTO MAI
Deținutul evadat de la Valu lui Traian a fost prins. FOTO MAI

Update: ora 18.15: Deținutul a fost prins pe Autostrada A2 de către angajații MAI.

Autoritățile constănțene sunt în alertă după ce un deținut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă.

”Vă informam faptul că astăzi, în jurul orei 12.30 un deținut a părăsit punctul de lucru.

Numele acestuia este Cataramă Ilie Cosmin, condamnat la 2ani și 5 luni pentru infracțiunea de Influențarea declarațiilor.

In vederea capturarii acestuia, au fost dispuse masurile specifice, au fost formate echipe de căutare,  s-a dispus alarmare unității  și a fost informata Administrația Națională a Penitenciarelor precum si IPJ Constanța și IPF.

Deținutul are înălțimea de 166 cm, statura atletica,  ochi căprui, față  ovala,ten deschis, par negru, sprâncene arcuite, tatuaje mana stânga și gat iar la momentul părăsirii punctului de lucru purta tricou negru, șapcă neagră, blugi 3/4 și adidași verzi marca Puma” – Penitenciarul Poarta Albă.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost sesizați la data de 19 iunie, cu privire la faptul că un deținut, în regim semideschis, de la Penitenciarul Poarta Albă- Secția Exterioară Valu lui Traian, nu a mai fost găsit.

”De îndată, polițiștii au demarat cercetări pentru depistarea acestuia și luarea măsurilor legale.

Bărbatul se afla în executarea unei pedepse de 2 ani și 6 luni  închisoare în regim semideschis, pentru săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor.

În cauză, s-a dispus darea în urmărire la nivel național și în consemn la punctele de trecere a frontierei.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

De asemenea, semnalmentele evadatului au fost comunicate structurilor operative din cadrul IPJ Constanța.

Totodată, au fost instituite filtre la toate punctele de ieșire din județul Constanța.

În continuare, se desfășoară activitățile specifice în vederea depistării și încarcerării bărbatului” – IPJ Constanța.

Deținut evadat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*