Vameșii din Portul Constanța au confiscat biciclete contrafăcute în valoare de peste jumătate de milion de lei

Vameșii din Portul Constanța au confiscat biciclete contrafăcute în valoare de peste jumătate de milion de lei. FOTO: AVR

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, sub coordonarea Direcției Regionale Vamale București, au desfășurat o operațiune de control, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra unui container sosit din China, proprietatea unei societăți comerciale din Ucraina.

Rezultatul controlului a scos la iveală 600 de biciclete, susceptibile de a încălca drepturile de proprietate intelectuală ale mărcii „CARS”. Valoarea totală a acestor bunuri, dacă ar fi fost vândute pe piață la prețul de retail al unui produs original, se ridică la aproximativ 540.000 de lei.

Conform reglementărilor Uniunii Europene referitoare la respectarea drepturilor de proprietate intelectuală în operațiunile de vămuire, autoritățile vamale au luat măsuri imediate și au confiscat bunurile contrafăcute în vederea trimiterii lor pentru expertiză. Odată finalizat acest proces, vor fi dispuse măsurile legale necesare în acest caz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*