Universitatea Ovidius, implicată în organizarea unui turneu internațional de darts, pentru persoane cu nevoi speciale

Universitatea Ovidius, implicată în organizarea unui turneu internațional de darts, pentru persoane cu nevoi speciale. FOTO Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 5 – 6 octombrie 2021 la o nouă întâlnire transnaţională organizată în cadrul proiectului Sitting Darts, 622630-EPP-1-2020-1-TR-SPO-SSCP, în valoare de 47.425 EUR prin Programul Erasmus Plus, informează prof. univ. dr. Carmen Ene-Voiculescu, managerul proiectului.

Potrivit sursei citate, în cadrul reuniunii desfăşurată la Belgrad, Republica Serbia, s-au pus bazele turneului sportiv final dedicat persoanelor cu nevoi speciale, ce va fi organizat la nivel internațional, în luna noiembrie a.c., în Turcia, la Ankara, în cadrul proiectului Sitting Darts.

„Organizațiile implicate în proiect au prezentat stadiul antrenamentelor și al turneelor locale, precum și activitățile de diseminare desfășurate în fiecare țară participantă. Totodată, au fost stabilite detalii cu privire la organizarea turneului final la care vor participa câte patru sportivi din cadrul fiecărei organizații, doi dintre ei fiind cu nevoi speciale. În ziua a doua a întâlnirii transnaționale, membrii delegațiilor au participat la un joc școală de darts, fiind puși în situația de a arunca săgețile către țintă de pe un scaun, păstrând, într-o anumită proporție, ideea proiectului”, a declarat prof. univ. dr. Carmen Ene-Voiculescu.

Echipa proiectului din partea UOC va organiza, în perioada următoare, turneul local, în urma căruia se va stabili lista participanţilor la finala de la Ankara, în ultimele luni, tinerii înscriși în proiect parcurgând antrenamentele sub coordonarea specialiștilor din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS).

Proiectul Sitting Darts, implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2021, în cadrul unui consorţiu din care fac parte Universitatea Ovidius din Constanţa (România), Association of Sports for All of Serbia și Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities – BRAVO (Bosnia şi Herţegovina), al cărui lider este Turkish Bocce Bowling and Darts Federation – TBBDF (Turcia), vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități motorii care au mai puține oportunități de a se manifesta în plan social fiind private de puterea vindecătoare a sportului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*