Amendă de 20.000 de lei, aplicată unui operator portuar pentru poluarea mediului cu pulberi de cărbune

Operator portuar, amendat pentru poluarea mediului cu pulberi de cărbune. FOTO: GNM Constanța

Un operator portuar din Dana 119 a Portului Constanța Sud a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța, în urma unui incident de poluare în mediul înconjurător.

Fapta a avut loc în timpul încărcării unei nave cu cărbune cocsificabil vrac, iar operațiunile ulterioare de salubrizare au condus la răspândirea necontrolată a pulberilor de cărbune în aer și în apă.

Potrivit Gărzii de Mediu Constanța, după plecarea navei, operatorul portuar nu a luat măsurile adecvate pentru reducerea și limitarea emisiilor de poluanți în mediu. Astfel, pulberile de cărbune, rezultate în urma manipulării acestuia, au fost antrenate eolian în atmosferă, disipându-se ulterior în acvatoriul portuar și depunându-se pe luciul apei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*