Universitatea Ovidius a organizat campania „Candidat la studenție” pentru liceeni

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Peste 1.600 de elevi din județele Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Ialomița și Călărași au participat la campania „Candidat la studenție”, organizată de Universitatea „Ovidius” din Constanța, în perioada octombrie-noiembrie 2020. 400 dintre aceștia au fost incluși și în activitatea de consiliere profesională.

Alături de reprezentanții universității, la campanie au participat și studenți voluntari, care au discutat cu elevii despre propria experiență ca student și despre oportunitățile oferite de acest statut. Studenții au accentuat, în prezentările susținute, importanța continuării studiilor după absolvirea liceului și necesitatea alegerii informate.  În cadrul acțiunii au fost organizate și o serie de seminarii de orientare și consiliere profesională pentru elevi, în cadrul cărora au fost aplicate teste de interese vocaționale. Ulterior, acestea au fost prelucrate, planurile de carieră fiind transmise centralizat către liceele participante.

Campania „Candidat la studenție” a făcut parte din activitățile desfășurate în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2020-0652, Echitate socială și competitivitate în parteneriat cu mediul socio-economic într-o universitate europeană modernă, finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*