Animal Society revine în Constanța cu o campanie de sterilizare gratuită pentru animale de rasă comună

Campania de sterilizare în municipiul Constanța. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International, continuă proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” cu cea de-a treia campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună pentru anul 2022.

Astfel, în perioada 18 – 29 iulie, clinica mobilă Animal Society va fi mutată în portul Constanța, unde numărul de câini și pisici de rasă comună s-a mărit considerabil în ultimii ani. Astfel, în primele două săptămâni, echipa de medici ai Animal Society va steriliza exclusiv animale din incinta portului Constanța, fără să fie primite programări și nici pacienți din afara portului.

Apoi, începând cu 30 iulie, echipa va opera la sediul Biobaza Constanța (Strada Vârful cu Dor nr. 5) – în această perioadă, programul va fi cel obișnuit, constănțenii interesați pot înregistra programări la numărul de telefon 0754/208.630.

„În ultima etapă a proiectului <<Efort comun pentru un viitor mai bun>> din 2022, schimbăm strategia și împărțim proiectul în două: Port și Biobază. În fiecare dintre campaniile Animal Society echipa noastră de teren a sterilizat animale din incinta portului, dar am primit nenumărate solicitări de a derula o campanie exclusiv în această locație, atât din partea companiilor care își desfășoară activitatea acolo, cât și din partea autorităților. Pe termen lung, cu siguranță efectele acestei intervenții vor fi unele pozitive, câtă vreme oamenii înțeleg că sterilizarea în masă și comportamentul responsabil față de aceste animale sunt soluțiile cele mai bune și cele mai la îndemână. După primele două săptămâni, activitatea noastră va fi cea obișnuită: sterilizăm câini și pisici la sediul Biobază. Cei interesați sunt rugați să se programeze, conform modului de lucru cu care constănțenii sunt deja familiarizați”, spune președintele Asociației Animal Society, Anca Tomescu.

Campania derulată de Animal Society, alături de partenerii de la Four Paws International, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, face parte din proiectul de dezvoltare comunitară, demarat anul trecut, sub denumirea „Efort comun pentru un viitor mai bun”. Proiectul presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adresate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de gestionare a populației animalelor de rasă comună din oraș, uman, eficient și sustenabil, cu implicarea societății civile, în procesul de luare a deciziilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*