Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național

Centrala Nucleară de la Cernavodă.

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național, în seara zilei de 28 iulie, ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică, fără a fi afectate funcțiile de securitate nucleară ale unității.

Potrivit SNN, deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranţă, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii.

„Deconectarea automată a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător”, au anunțat reprezentanții societății.

SN Nuclearelectrica SA va reveni cu informații la momentul reconectării Unității 2 la SEN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*