Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

SN Nuclearelectrica SA a anunțat sâmbătă, 31 iulie, că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național în seara zilei de 30 iulie.

„Deconectarea automata a Unității 2, precum și lucrările de remediere nu au avut impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător”, au precizat reprezentanții SNN SA.

Reamintim că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în seara zilei de 28 iulie, ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică a centralei, fără a fi afectate funcțiile de securitate nucleara ale unității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*