Unitatea 1 a Centralei Nucleare, deconectată automat din cauza unei avarii

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 13 mai 2017, ora 01:48, din cauza declansarii automate a sistemului de excitatie aferent turbogeneratorului Unitatii 1, ceea ce a condus la deconectarea automata a acestuia de la SEN.

Unitatea 1 a fost reconectata la Sistemul Energetic National in dimineata zilei de 13 mai 2017, ora 08:00, in prezent realizandu-se manevrele operationale pentru atingerea puterii nominale.
Sistemele centralei funcționează conform proiectului și nu există niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*