FOTO VIDEO Primăria Cernavodă a început lucrările pentru modernizarea Casei de Cultură din oraș

Au început lucrările la Casa de Cultură din Cernavodă. FOTO Primăria Cernavodă

Primăria Cernavodă a început lucrările pentru modernizarea Casei de Cultură din oraș. Aceasta va fi mutată din actualul sediu, aflat în sediul Primăriei, într-o clădire emblematică, aflată însă în paragină. Administrația publică locală a obținut o finanțare de 10 milioane de lei de la Compania Națională de Investiții la care se mai adaugă o sumă de 2,2 milioane de lei din bugetul local.

Viceprimarul din Cernavodă, Șerif Cîrjali,  a povestit pentru CTnews, cum s-a ajuns în situația modernizării acestei clădiri.

“Toate administrațiile dinaintea noastră au încercat să acceseze fonduri să o repare. Această clădire este una emblematică. De aici se vede podul, de pe pod se vede clădirea. E o clădire superbă. Și da, într-adevăr, domnul primar a reușit să acceseze fonduri și am primit 10 milioane de la CNI pentru acest obiectiv. Sunt 10 milioane care sunt bani de la stat și 2,2 milioane de lei pe care îi punem noi. Cei 10 milioane sunt pentru consolidare, dotări, reparații, acoperiș și absolut tot. Și 2,2 milioane de lei sunt pentru utilități și curtea interioară, bani pe care îi pune Consiliul Local. Aici va fi o casă de cultură nouă. Va fi cu o sală de spectacol, va fi cu săli de curs pentru balet, pentru pian, pentru foarte multe activități și cu dotări, bineînțeles. Și da, va fi o Casă de Cultură nouă”, a spus Șerif Cîrjali.

Viceprimarul din Cernavodă a detaliat planurile cu entuziasm, descriind cum noua Casă de Cultură va oferi o gamă largă de facilități, inclusiv o sală de spectacole, săli de curs pentru balet și pian, precum și numeroase alte spații destinate activităților culturale.

“Unde este acum Casa de Cultură este clădirea Primăriei. Sunt două într-o clădire. Clădirea va rămâne a primăriei și aici va fi numai Casa de Cultură.  Noi avem mai multe activități care se vor face acolo. Vor fi sală de lecții de canto, sală de fanfară, sală de informatică, sală de dansuri populare, sală de expoziție tradiții dobrogene, sală cenaclu literar, sală curs dans, sală expoziție costume populare, sală de curs artă populară, sală de curs dans modern, sală vizionare documente, sală multimedia, sală de design și pictură. E o listă care nu se mai termină. Va fi un tot în această clădire”, a mai explicat Șerif Cîrjali.

Cetățenii din Cernavodă au primit cu entuziasm vestea reabilitării clădirii.

“Au trecut mai devreme doi cetățeni și m-au întrebat dacă este adevărat. Nu le venea să creadă. Deci toți doresc să reabilităm această clădire pentru că este o clădire emblematică în orașul Cernavodă. Și ați observat că peste tot în țară și în Europa clădirile vechi se reabilitează și li se dau valoarea pe care au avut-o odată”, a spus Șerif Cîrjali.

Astfel, lucrările sunt în plină desfășurare. În aceste zile, echipele de muncitori desfac pardoselile, mozaicul, tencuielile și finisajele de pe pereți, urmând ca apoi să aibă loc realizarea instalației electrice.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*