FOTO VIDEO Baza sportivă „Axiopolis” Cernavodă are acum o față complet schimbată. Investiția este menită să încurajeze copiii și tinerii să se orienteze către sport și să obțină performanță

Baza sportivă Axiopolis din Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

Sportul este și va rămâne întotdeauna o componentă cheie în dezvoltarea copiilor și tinerilor. Prin sport își întăresc organismul și învață, totodată, principii importante de viață, care să-i ghideze către a construi o societate mai bună, mai civilizată, mai pașnică. În ceea ce privește orașul Cernavodă, interesul copiilor pentru sport este în creștere, fapt care a determinat autoritățile locale să demareze o serie de investiții importante în acest domeniu.

Așa a ajuns să fie modernizată complet și baza sportivă care deservește Clubul Sportiv „Axiolopolis”, aflat în subordinea Consiliului Local. Despre această investiția amplă a vorbit pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali:

„Am luat pur și simplu totul de la zero. Începând de la vestiarele din interior, care arătau groaznic, băile, toaletele, sunt copii care nu au acasă ce băi și ce condiții s-au creat aici. Am schimbat suprafața de joc și am pus o suprafață nouă de joc. Acoperișul, la fel, a fost schimbat, pentru că ne uitam la vreme și organizam competiții și dacă ploua curgea în sala de sport. Într-adevăr, am schimbat tot. Terenul de sport din spatele meu, la fel, am schimbat gardul care era foarte îmbătrânit, am schimbat suprafața de joc cu gazon artificial.

Am împrejmuit toată baza sportivă pentru că era o dezordine și nu se știe dacă e bază sportivă, dacă e parcare – era parcarea pe care o foloseau cei de lângă. Acum am împrejmuit-o, punem o barieră de intrare și o barieră de ieșire. Ne mai rămâne aici doar să asfaltăm suprafața de parcare. Am făcut și fațada cu bond, ca să arate bine.  Aici vom face un teren de baschet, de minibaschet, în locul unde era o mică piscină, un bazin exterior. Într-adevăr s-a schimbat cu totul fața basei sportive Axiopolis”, afirmă reprezentantul administrației publice locale.

Clubul Sportiv „Axiopolis” Cernavodă are acreditate câteva sute de copii la disciplinele sportive pe care le deservește. Entuziasmul acestor copii și adolescenți, precum și al familiilor lor reprezintă catalizatorul pentru eforturile depuse de administrația publică locală. Acești tineri sportivi participă la competiții și turnee de diferite niveluri, iar faptul că toate locurile din loturile antrenorilor de la club sunt ocupate, arată interesul pentru sport, dar justifică și investiția autorităților în astfel de facilități.

„Sunt foarte mulți copii care nu au loc (n.red – pentru a practica activități sportive). Noi de aceea mai construim o sală de sport la Școala Nr. 4, în incinta liceului, de aceea am amenajat și spațiul acesta și cred că mai este nevoie de încă o sală de sport. Avem o sală de sport îmbătrânită, care aparține de Școala Nr. 3, mai avem la liceu o sală de sport la fel de îmbătrânită care trebuie renovate, dar părerea mea este că mai trebuie construită o sală de sport pentru că sunt în Cernavodă vreo 4.000 de copii care vor să facă sport, începând de la volei, handbal, tenis, tenis de câmp, baschet, fotbal, deci încă mai este nevoie. Am încurajat, domnul primar a încurajat sportul de masă pentru ca cei mici să nu stea pe stradă, ci să vină să practice un sport, fiindcă sportul înseamnă sănătate”, a ținut să sublinieze viceprimarul Șerif Cîrjali.

Complexul sportiv susține spiritul de performanță, oferă o sursă de inspirație părinților care nu știu cum ar putea gestiona mai eficient nivelul crescut de energie al propriilor copii, însă menține și o sursă importantă de locuri de muncă în localitate.

„De câțiva ani, baza sportivă și clubul sportiv se află într-o permanentă creștere de nivel tehnic, nivel al resursei umane, este într-o permanentă dezvoltare și adaptare la nevoile și cerințele actuale ale societății. Sportul este una dintre prioritățile declarate ale Consiliului Local Cernavodă, iar acest fapt stă la baza acestei investiții”, a declarat pentru CTnews Gabriel Grosu, lucrător în cadrul Clubului Sportiv „Axiopolis” Cernavodă.

Pentru a finanța reabilitarea bazei sportive, primarul din Cernavodă a reușit să obțină o sponsorizare în valoare de circa 5 milioane de lei din partea Nuclearelectrica, din care un milion de lei a fost folosit deja pentru achiziționarea acoperișului. Pe lângă această sponsorizare, cheltuielile cu modernizarea bazei sportive destinate copiilor și tinerilor din Cernavodă sunt acoperite din fondurile administrației locale. Prin acest demers al său, Primăria Orașului Cernavodă speră să stimuleze dorința de performanță a copiilor și tinerilor, în special a practicanților de sporturi de masă, care, odată finalizată modernizarea bazei, vor avea toate condițiile pentru a se antrena ca la carte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO VIDEO Pista de atletism de pe Stadionul Tineretului din Cernavodă devine o nouă oază pentru practicarea sportului individual și de masă. Proiectul de 2,5 milioane de lei este pe jumătate finalizat – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*