Una dintre firmele angajate de Primăria Constanța pentru amenajarea bulevardului Lăpușneanu, amendată de Garda de Mediu

Una dintre firmele angajate de Primăria Constanța pentru amenajarea bulevardului Lăpușneanu, amendată de Garda de Mediu

Garda Națională de Mediu Constanța a efectuat verificări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, în zona Zodiac, ca urmare a unor petiții cu privire la afectarea rădăcinilor teilor de pe fâșiile plantate de-a lungul căii de comunicație. Lucrările demarate în zona bulevardului Alexandru Lăpușneanu fac parte din proiectul „Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”, beneficiarul lucrărilor fiind UAT Constanța.

Potrivit reprezentanților instituției, la data controlului se realizau lucrări de amenajare a trotuarelor, a pistei pentru bicicliști și de montare a instalației de udare prin picurare, fiind îndepărtate rădăcinile secționate ale arborilor ornamentali, în vederea pregătirii suprafețelor betonate.

„Societatea care realizează lucrările a fost sancționată contravențional cu două amenzi, în valoare totală de 12.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și pentru lipsa evidenței deșeurilor generate pe timpul lucrărilor”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu.

De asemenea, s-au stabilit măsuri cu termene de rezolvare atât pentru UAT Constanța, în calitate de beneficiar al proiectului, cât și pentru antreprenorul general, ca executant al lucrărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*