Un tren ce transporta combustibil a lovit un autoturism condus de un tânăr, în localitatea Mangalia

În urma impactului cu trenul, tânărul șofer a scăpat fără nici p zgârietură. FOTO IPJ Constanța

Accidentul s-a produs în jurul orei 6.00, pe varianta din Mangalia, la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Adiman. Chiar dacă trenul mergea încet, șoferul ce avea permis de jumătate de an, nu a așteptat să treacă și nici nu a reușit să treacă prin fața lui.

Garnitura de tren aparținând RO GFR, era încărcată cu motorină și se îndrepta către zona 2 Mai – Limanu. Din cauza numărului mare de vagoane – cisternă, pe raza localității Mangalia circula cu viteză redusă. Un tânăr de 19 ani care circula pe strada Portului, paralel cu trenul, s-a crezut probabil în filme și a accelerat și a virat dreapta pe strada Oituz, încercând să treacă prin fața locomotivei, pentru a nu aștepta să treacă toată garnitura.

Calculele tânărului șofer au fost proaste, pentru că oricât a accelerat el și oricât de încet circula trenul, mașina sa a fost lovită în plin, în lateral dreapta, și târâtă câteva sute de metri pe calea ferată. Din fericire, conducătorul auto nu a fost rănit, iar în mașină nu se mai afla nimeni.

În scurt timp, la fața locului, o autospeciala aparținând ISU Dobrogea de la Secția Mangalia a ajuns la fața locului și a perimetrizat zona.

După efectuarea cercetărilor la fața locului de către polițiști, autoturismul a fost scos de pe calea ferată, iar circulația feroviară s-a reluat, la fel și cea auto și pietonală de la intersecția străzilor Portului cu Oituz. Conducătorul auto, în vârstă de 19 ani avea permisul de conducere eliberat în luna februarie a acestui an s-a ales cu o amendă de 1.350 lei și 6 puncte penalizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*