FOTO VIDEO Un nou incendiu în Constanța: fabrica de BCA Celco, cuprinsă de flăcări UPDATE!

Un nou incendiu în Constanța: fabrica de BCA Celco, cuprinsă de flăcări

Intervenție a pompierilor constănțeni pentru lichidarea unui incendiu ce a cuprins o fabrică din zona Industrială a Constanței.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” au fost solicitați să intervină sâmbătă, 3 iulie, pe strada Industrială nr 7 din Constanța, în zona cap de linie 102, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la fabrica e BCA Celco. Incendiul s-ar manifesta într-o magazie de aluminiu, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, iar apelantul la 112 a anunțat că s-ar fi produs și mai multe explozii.

La fața locului s-au deplasat patru mașini de stingere, un echipaj SMURD și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

Misiunea pompierilor constănțeni este în desfășurare.

UPDATE

Incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii la vecinătăți a fost eliminat. Potrivit salvatorilor constănțeni, nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitate a fost transmis mesaj RO-Alert.

„Atenție! Atenție! Atenție! La Celco, zona Industrială – Constanța, s-a produs o explozie, urmată de incendiu cu degajări mari de noxe. Pentru siguranța dvs, evitați zona pe o rază de 1.000 m, rămâneți în interiorul locuinței, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum/noxe! ISU Constanța”.

UPDATE 2

Incendiul se manifesta la o magazie, pe aprroximativ 500 de metri pătrați, în care este depozitat carton bituminos, iar salvatorii derulează misiuni de protejare a celulelor, cu var, pentru a nu permite extinderea incendiului. La fața locului, în aceste momente se află nouă mașini de stingere, două autoscări, două echipaje SMURD și unul CBRN, în total 45 de subofițeri și patru ofițeri, cărora li se adaugă două autospeciale de stingere de la OIL Terminal, cu 10 servanti, în ajutorul cărora se află și patru echipaje ale SAJ Constanța.

UPDATE 3

„Incendiu puternic la fabrica de materiale de construcții Celco din Constanța. Până în prezent, au ars cca. 10t pastă de aluminiu și o cantitate similară de folie de ambalaj pentru BCA, în depozite exterioare fabricii.

Comisarii GNM Constanța se află la fața locului împreună cu experții laboratorului APM Constanța, evaluează impactul asupra mediului și monitorizează în timp real calitatea aerului în 3 puncte fixe și unul mobil. Momentan, accesul pe amplasament este interzis, până la lichidarea incendiului.  Ministrul Tánczos Barna a fost informat despre eveniment și menține legătura permanent cu echipele din teren.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate de Administrația Naţională de Meteorologie RA privind evoluția norului de fum din zona orașului Constanța, se apreciază că cerul va avea înnorări și temporar, până spre orele serii, vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat (rafale de până la 25 – 30 km/h), din direcție predominant vestică, nord-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă dispersie și de ușoară deplasare către est, sud-est”, arată o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

UPDATE 4

La ora 19.50, pompierii constănțeni au anunțat că incendiul a fost lichidat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*