Ministrul Apărării Naționale a vizitat Baza Aeriană de la Mihail Kogăniceanu

MiG 21 LanceR
MiG 21 LanceR

Mihnea Motoc, ministrul apărării naționale a văzut pentru prima dată de la numirea sa Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, luni, 14 martie. Ministrul a fost însoțit de șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă. Cei doi au vizitat și baza militară de la Fetești.

La Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu, ministrului Motoc i-au fost prezentate facilităţile din bază şi de pe aerodrom, a stat de vorbă cu responsabilii militari români și americani și a discutat, de asemenea, cu militari canadieni care participă, în această perioadă, la un exercițiu de instruire.

„Sunt foarte mulţumit de colaborarea militarilor români şi americani. Am văzut aici nu doar un nod modern de tranzit, care valorifică la maxim infrastructura aeroportuară, rutieră, feroviară şi portuară din zonă, cât şi un centru eficient de instruire a trupelor pentru a face faţă riscurilor mediului de securitate actual”, a spus Mihnea Motoc.

La Feteşti, ministrul Motoc s-a întâlnit cu militarii Bazei 86 Aeriană cu care a discutat despre misiunile executate de aceștia, în special cele de asigurare a serviciului de luptă poliţie aeriană, şi a verificat capabilităţile operaţionale şi lucrările de infrastructură necesare pentru exploatarea aeronavelor F-16.

„Apreciez dedicaţia piloţilor militari şi a personalului de sprijin în executarea misiunilor specifice pentru asigurarea securităţii spaţiului aerian din zona de Sud-Est a Alianţei Nord-Atlantice. Referitor la pregătirile care se fac pentru introducerea în exploatare a avionului multirol F-16, am constatat că mai multe proiecte de infrastructură necesare operării acestuia sunt deja finalizate şi am văzut preocuparea personalului militar pentru încheierea acestui proces în termenele stabilite”, a concluzionat ministrul apărării naţionale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*