Un militar din Unitatea Militară Mamaia Sat s-a împușcat în cap

Pistolul mitralieră și muniția sustrase prin violență de la un militar, în luna martie, găsite în apropierea unității militare, sub o saltea. FOTO Pixabay

Un militar aflat în serviciu de pază s-a împușcat în cap duminică după amiază. Tragedia s-a înregistrat în unitatea militară U.M. 02052 Mamaia Sat. Se pare că sinucigașul nu a dat nimic de bănuit colegilor din unitate. 

Potrivit reprezentanților din Forțele Navale, în cursul zilei de 27 mai, în jurul orei 15.20, în timpul executării serviciului de pază la U.M. 02052 Mamaia Sat, caporalul Pricop Ionel s-a împușcat cu arma din dotare, un AKM 47. Personalul unitatii a anunțat imediat serviciul unic de urgență 112, iar echipajul medical chemat la fața locului a constatat decesul militarului.

În conformitate cu procedurile în astfel de situații, cazul este  cercetat de către Circumscripția Teritorială Constanța a Parchetului Militar. Pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la nivelul unității s-a constituit o comisie administrativă, condusă de șeful de stat major al Centrului 110 Comunicații și Informatică.

Militarul, în vârstă de 36 de ani, era necăsătorit, angajat al M.Ap.N. din 2004 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică susținută în anul 2018, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.

Acesta nu a lăsat un bilet prin care să își motiveze gestul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*