Un „meseriaș“ a ajuns în arestul IPJ Constanța pentru o țeapă în construcții

Anchetat cu cătușe. FOTO Keith Allison
Bărbat reținut după ce ar fi agresat sexual o fetiță de 7 ani

Un „meseriaș“ din s-a apucat de o construcție într-un oraș din Ungaria și și-a abandonat lucrarea a ajuns sub control judiciar, după ce clientul nemulțumit i-a făcut plângere penală. Bărbatul a fost depistat pe raza județului Constanța.

Bărbatul în cauză, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Gheorgheni, județul Harghita a fost dat în urmărire internaţională pentru infracțiunea de escrocherie, faptă comisă în Ungaria în 2017.

Potrivit unor surse neoficiale din cadrul anchetatorilor, o persoană i-ar fi dat „meseriașului“ o sumă de bani, reprezentând un avans pentru a-i construi o locuință. Românul i-a făcut fundația, iar la un moment dat partea vătămată a considerat ca timpul de execuție este prea mare, iar cheltuielile ar depăși suma pentru care s-au înțeles. Românul a sistat lucrările și s-a fi întors în România, dar partea vătămată a depus plângere, legislația din Ungaria fiind mai dura în astfel de spețe.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de urmărire internaţională, fiind depistat pe raza localității Costinești. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța care a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.

Ulterior, Curtea de Apel Constanța a decis punerea sub control judiciar a bărbatului în cauză, pe o perioadă de 60 de zile, urmând ca în perioada următoare să fie desfășurate procedurile specifice privind cooperarea polițienească între cele două țări.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*