Un „meseriaș“ a ajuns în arestul IPJ Constanța pentru o țeapă în construcții

Un „meseriaș“ din s-a apucat de o construcție într-un oraș din Ungaria și și-a abandonat lucrarea a ajuns sub control judiciar, după ce clientul nemulțumit i-a făcut plângere penală. Bărbatul a fost depistat pe raza județului Constanța.

Bărbatul în cauză, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Gheorgheni, județul Harghita a fost dat în urmărire internaţională pentru infracțiunea de escrocherie, faptă comisă în Ungaria în 2017.

Potrivit unor surse neoficiale din cadrul anchetatorilor, o persoană i-ar fi dat „meseriașului“ o sumă de bani, reprezentând un avans pentru a-i construi o locuință. Românul i-a făcut fundația, iar la un moment dat partea vătămată a considerat ca timpul de execuție este prea mare, iar cheltuielile ar depăși suma pentru care s-au înțeles. Românul a sistat lucrările și s-a fi întors în România, dar partea vătămată a depus plângere, legislația din Ungaria fiind mai dura în astfel de spețe.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de urmărire internaţională, fiind depistat pe raza localității Costinești. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța care a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.

Ulterior, Curtea de Apel Constanța a decis punerea sub control judiciar a bărbatului în cauză, pe o perioadă de 60 de zile, urmând ca în perioada următoare să fie desfășurate procedurile specifice privind cooperarea polițienească între cele două țări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*