Tragedie la bordul unei nave reținute în portul Agigea. Comandantul vasului a decedat după 3 luni de neplată a salariilor

Nava Geo Star. FOTO G.P. Marine Traffic
Nava Geo Star. FOTO G.P. Marine Traffic

Un bărbat de origine Ucraineană a murit la bordul vasului pe care îl avea sub comandă.

Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor spun că nava Geo Star sub pavilion Togo a fost retinuta in data de 31 Ianuarie 2017 cu deficiente majore in ceea ce priveste Conventia Maritima a Muncii Geneva 2006. Din momentul retinerii navei, armatorii au abandonat practic nava, lasand-o impreuna cu cei 12 navigatori, 11 din Ukraina si unul din Russia, la voia intamplarii.

Salariile navigatorilor nu au mai fost platite din luna Decembrie si pe rand, apa si alimentele s-au terminat. Agentul navei a alimentat nava cu apa si alimente dar salariile tot nu au fost platite, fiind presiuni materiale destul de mari pe navigatori si familiile acestora. Asiguratorul navei este un club rusesc care nu si-a indeplinit obligatiile din contractul semnat cu armatorii. In aceste conditii, la solicitarea echipajului si cu aprobarea ITF Londra, vineri 28 aprilie 2017 s-a introdus actiunea in instanta pentru recuperarea salariilor navigatorilor, actiune care se va desfasura in conformitate cu legislatia internationala si cea nationala.

“Viata dusa pe aceasta nava si greutatile de la bord a inceput sa faca victime. Cu multa durere in suflet anuntam ca, dl. Tsaruk Yuriy, comandantul navei nu a mai putut face fata greutatilor si problemelor psihice care il framantau si a incetat din viata astazi la ora 19.03 ora locala dupa ce o echipa de pe salvarea sosita la fata locului a incercat timp de mai bine de 45 de minute sa il resusciteze, insa inima comandantului a cedat”, au precizat liderul SLN, Adrian Mihăcioiu.

Au fost anuntate autoritatile romane si Ambasada Ukrainei de la Bucuresti care va informa familia comandantului. Comandantul navei era in varsta de 62 de ani si locuia in Ismail/Ukraina.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*