Un împingător ceh s-a scufundat în Portul Constanța după ce s-a lovit de un convoi de barje

Un împingător ceh s-a scufundat în Portul Constanța după ce s-a lovit de un convoi de barje. FOTO: ANR

Un accident de navigație a avut loc în această dimineață, la ora 5.35, în dana Terminal Barje 5 a Portului Constanța.

Potrivit unui comunicat al Autorității Navale Române (ANR), un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord.

Trei împingătoare au fost trimise în asistență și au acționat cu patru pompe pentru evacuarea apei, dar, în ciuda eforturilor, la ora 07.10 împingătorul avariat s-a scufundat.

Un împingător ceh s-a scufundat în Portul Constanța după ce s-a lovit de un convoi de barje. FOTO: ANR

Cei cinci membri ai echipajului au fost salvați și se află înafara oricărui pericol.

„Nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranță fost amplasat un baraj anitipoluant și urmează ca zona să fie și balizată. Totodată a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigație în zonă”, au precizat reprezentanți ai ANR.

Căpitănia Portului Constanța a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Nava de tip împingător, ce s-a scufundat în aprilie în Portul Constanța, a fost adusă la suprafața – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*