Nava de tip împingător, ce s-a scufundat în aprilie în Portul Constanța, a fost adusă la suprafața

Împingătorul ceh, scufundat în aprilie în Portul Constanța, a fost adus la suprafața. FOTO: ANR

Împingătorul sub pavilion Cehia, care s-a scufundat în Portul Constanța în data de 29 aprilie, a fost ranfluat în după-amiaza zilei de miercuri, 31 mai.

Potrivit unui comunicat al Autorității Navale Române (ANR), nava se află în stare de plutire și urmează să ajungă într-un șantier naval pentru reparații.

Împingătorul ceh, scufundat în aprilie în Portul Constanța, a fost adus la suprafața. FOTO: ANR

Vă reamintim că împingătorul a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră în Portul Constanţa, iar în urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord, ulterior scufundându-se în dana Terminal Barje 5. Trei împingătoare au fost trimise în asistență şi au acționat cu patru pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor împingătorul avariat s-a scufundat.

Cei cinci membri ai echipajului au fost salvați, fiind aduși la mal în afara oricărui pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*