Un container plin cu chinezisme în valoare de peste 80.000 lei a fost confiscat în Portul Constanţa Sud Agigea

Jucării contrafăcute și de proastă calitate descoperite într-un container sosit din China. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, jucării în valoare de peste 80.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 25 octombrie poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 56 de ani, având domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 398 diverse jucării susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 80.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*