EXCLUSIV Un bărbat a fost împușcat în abdomen în timpul unei partide de vânătoare ilegale în zona Nicolae Bălcescu

Mascații au intervenit. FOTO Cătălin SCHIPOR

O persoană a fost grav rănită în timpul unei acțiuni de braconaj pe raza localității Nicolae Bălcescu. Se pare că arma, deținută ilegal de un bărbat, s-a descărcat accidental în abdomenul său.

Patru persoane au participat în seara de marți, 12 mai la o partidă de vânătoare ilegală în zona localității Nicolae Bălcescu, două dintre acestea – deținătorul armei și încă una, fiind în stare de ebrietate. La un moment dat arma de vânătoare s-a descărcat accidental, iar alicele i-au intrat în abdomen celui care deținea arma. Ceilalți, printre care și tatăl victimei, au decis de comun acord au stabilit să ducă victima cu mașina până la Mihail Kogălniceanu, iar de aici au solicitat ajutorul unei ambulanțe, declarând că victima a căzut într-o coasă în timp ce cosea lucerna.

Persoana rănită a fost transportată la spital, unde, pentru a i se salva viața și a se putea interveni chirurgical, i-a fost indusă coma artificial.

Celelalte persoane au fost audiate de către polițiști, iar în cele din urmă, adevărul a ieșit la iveală.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, proprietarul armei a avut permis de port armă, dar i-a fost retras în urmă cu un an de zile împreună cu arma înregistrată, după ce a fost prins în stare de ebrietate la braconaj.

Pentru că exista suspiciunea că la locuința acestuia există și alte arme de foc și muniție, polițiștii din cadrul IPJ Constanța au descins pentru a efectua o percheziție.

„Bărbatul de 32 de ani ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare deținută fără drept, iar în timp ce se afla în autoturism, ar fi declanșat un foc de armă accidental și s-ar fi împușcat în zona abdominală. Arma a fost abandonată pe un câmp din apropierea locului evenimentului, fiind recuperată de către polițiști. În urma verificărilor s-a stabilit că aceasta nu era înregistrată. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, braconaj cinegetic, nerespectarea armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

UPDATE:

La data de 12 mai, în jurul orei 20.00, polițiștii Postului de Poliție Nicolae Balcescu au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană prezintă o plagă la nivelul abdomenului, aceasta fiind transportată la spital.

În urma cercetărilor, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale și ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit faptul că victima, de 32 de ani, împreună cu alți 2 bărbați, de 27, respectiv 58 de ani s-ar fi deplasat cu un autoturism pe un câmp din extravilanul localității Nicolae Bălcescu, cu intenția de a desfășura activități de braconaj cinegetic.

Bărbatul de 32 de ani ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare deținută fără drept, iar la un moment dat ar fi avut intenția de a ieși pe trapa autoturismului, fiind declanșat un foc de armă accidental, iar bărbatul s-ar fi împușcat în zona abdominală, provocându-și leziuni care au necesitat transportarea la spital.

Arma utilizată a fost abandonată pe un câmp din apropierea locului evenimentului, fiind recuperată de polițiști. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu era înregistrată.

Cele trei persoane nu sunt deținătoare de arme de foc și nu aveau asupra lor autorizație de vânătoare emisă de gestionarul fondului.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii situației de fapt, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun“, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*