Un constănțean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor

Mașina furată a fost indisponibilizat de către polițiștii constănțeni. FOTO IPJ Constanța

Poliţiştii din Constanța au depistat şi indisponibilizat un autoturism care figura ca fiind urmărit de autoritățile din Finlanda. Bărbatul în posesia căruia a fost depistat autoturismul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.

În cursul zilei de 12 martie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat un autoturism care figura în bazele de date ca fiind urmărit de autorităţile din Finlanda, din data de 3 noiembrie 2017. Conducătorul auto a declarat că nu știa că sunt probleme cu mașina, el fiind un cumpărător de bună credință.

Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, solicitându-se autorităților finlandeze date suplimentare în vederea clarificării situației de fapt. Este posibil ca mașina să fi fost cumpărată de un finlandez pe bază de credit tip leasing, a vândut-o constănțeanului, apoi a declarat-o ca fiind furată pentru a încasa asigurarea, dar și să fi fost o înțelegere între cei doi.

Poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*