Un constănțean a fost reținut de polițiștii din Ialomița pentru o înșelăciune de peste 40.000 de lei

Suspect încătușat de către polițiști. FOTO Poliția Română

Un bărbat de 34 de ani din Constanța a fost reținut în data de 6 ianuarie de polițiștii ialomițeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și de fals în înscriuri sub semnătură privată. Acesta este bănuit că ar fi înșelat un bărbat cu peste 41.600 de lei.

În perioada iulie – decembrie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 34 de ani din județul Constanța.

“Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că, în cursul lunii iunie 2018, persoana bănuită, în calitate de reprezentant al unei societăți din Constanța, s-ar fi folosit de datele și contul bancar ale unui agent economic din municipiul Brașov. Astfel, ar fi emis în fals o factură pro formă în valoare de 41.650 de lei, reprezentând contravaloarea unor materiale de construcții”, a anunțat IPJ Ialomița.

Factura în cauză ar fi fost prezentată ca fiind reală părții vătămate, care a depus banii în contul bancar înscris pe aceasta, bărbatul fiind bănuit că și-a însușit astfel întreaga sumă de bani. În urma activităților de cercetare penală efectuate, s-a dispus reținerea pe bază de ordonanță a bărbatului de 34 de ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Ialomița.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*