Director din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reținut pentru luare de mită în dosarul ARSVOM

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 07 iulie 2021, a lui Petre Neacșa, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, reținerea lui Petre Neacșa are legătură cu dosarul în care este cercetat fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), Daniel Manole, care este pus sub control judiciar pentru constituire a unui grup infracțional organizat și luare de mită.

Astfel, în ordonanța procurorilor se arată că, în contextul în care ARSVOM a achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate, un număr de patru nave, trei de salvare și una de depoluare, în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), Petre Neacșa, în calitatea sa de director în Ministerul Transporturilor, ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 de lei.

„Concret, în perioada septembrie 2020 – mai 2021, inculpatul a primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective”, se arată în ordonanța procurorilor anticorupție din Constanța.

Petre Neacșa urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța, vineri, 08 iulie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*