Un cetățean irakian a fost arestat preventiv după ce a încercat să își scoată ilegal din țară fiul minor, pe jos prin apropiere de Ostrov

PTF Ostrov, județul Constanța. FOTO Poliția de Frontieră

Un cetăţean irakian este cercetat în stare de arest preventiv deoarece a fost depistat la frontiera româno-bulgară când încerca să iasă ilegal din România, pe jos, cu fiul minor, în vârstă de 5 ani, fără acordul mamei, cetăţean român.

În data de 4 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, acţionând în baza unor informaţii, au identificat și oprit pe DN3, un autoturism ce efectua curse în regim de taxi, condus de un cetățean român, R.M. în vârstă de 34 de ani. Acesta a declarat că a transportat din localitatea Călărași până la ieșirea din localitatea Almălău, două persoane, un adult cu un copil, care vorbeau limba română cu accent străin.

Imediat a fost declanşată o acţiune specifică în vederea identificării persoanelor respective, în acelaşi timp fiind informate şi autoritățile de frontieră bulgare care au depistat în apropierea graniţei comune, pe direcţia localităţii indicată de polițiștii de frontieră români, cele două persoane de sex masculin.

În baza protocolului româno-bulgar, cei doi au fost preluați de către polițiștii de frontieră români, fiind aduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că sunt un cetățean irakian, în vârstă de 27 de ani și fiul acestuia, cetățean român, în vârstă de 5 ani.

De asemenea, în urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că tatăl a încercat să iasă ilegal din ţară, cu fiul său, deoarece nu avea acordul mamei, care este cetăţean român, cu intenţia de a se deplasa în Irak.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți și participație improprie la trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățeanul irakian.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis, în cursului zilei de azi, propunerea procurorului de caz de arestare preventivă pentru 15 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*