Un bărbat aflat în izolare a fost amendat cu 1.000 de lei după ce a mers să voteze la o secție din Mangalia

Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

De la începerea procesului de votare, în județul Constanța au fost înregistrate 16 sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În urma verificărilor efectuate până la această oră, opt sesizări nu s-au confirmat, iar două sunt în curs de verificare.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, în jurul orei 16.00, polițiști din Mangalia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat s-a prezentat la secția de votare nr. 216, unde și-a exercitat dreptul de vot, menționând totodată că se află în izolare la domiciliu.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020. Totodată, a fost informat Centrul Judeţean de Coordonare și Conducere a Intervenției Constanța, în vederea dispunerii măsurilor de competență”, au precizat sursele citate.

De la începerea procesului de votare, în județul Constanța au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, una în valoare de 4.500 de lei, două în valoare de 1.000 de lei fiecare și un avertisment. Totodată, au fost sesizate și două fapte de natură penală.

„Din punct de vedere al ordinii publice, pe parcursul votului, nu au fost înregistrate incidente majore, fapt pentru care dorim să mulțumim atât cetățenilor și competitorilor electorali, cât și colegilor noștri care au vegheat la respectarea legii”, au mai spus reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*