Amenzi de peste 30.000 de lei date în urma unor acțiuni ale polițiștilor rutieri constănțeni

Acțiune a polițiștilor pentru siguranța rutieră. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au desfășurat vineri, 03 iunie, o acțiune prevenirii și combaterii încălcării prevederilor legale, în ceea ce privește mijloacele de transport în comun.

Astfel, polițiștii au controlat 32 de autovehicule de transport în comun, fiind aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, dintre care 20 pentru depășirea limitei de viteză.

Tot vineri, polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanți ai administratorului drumului public, au desfășurat o acțiune pe linia verificării respectării reglementărilor în vigoare în ceea ce privește executarea lucrărilor  pe drumurile publice.

Astfel, au fost verificate 12 lucrări, fiind aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.100 de lei, dintre care cinci pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor pe carosabil.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

Polițiștii din Năvodari au identificat la data de 3 iunie, în jurul orei 16.30, un bărbat, de 25 de ani, care a condus un moped pe strada D12 din orașul Năvodari, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării a rezultat o valoare pozitivă pentru THC, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

Ulterior, în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism pe strada Munteniei din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*