Topul județean al firmelor Constanța a ajuns la cea de-a XXVII-a ediție

Sediul CCINA Constanta

Cea de a XXVII – a ediție a “Topului Județean al societăților din județul Constanța” a fost realizată de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, în baza prevederilor metodologiei unice, aprobată de conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). Pentru o deplină transparență a modului în care au fost realizate clasamentele din acest “Top”, metodologia respectivă a fost publicată și pe site-ul CCINA Constanța (www.ccina.ro).

Clasificarea s-a realizat după domeniul principal de activitate, reflectat de codul CAEN de patru cifre al activității preponderent efectiv desfășurate și declarate, pe propria răspundere, în situațiile financiare pentru anul anterior. S-au luat în considerare șapte domenii principale de activitate.

Pentru realizarea topului județean al societăților au fost prelucrate, utilizând o platformă online națională, creată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), datele conținute în bilanțurile financiar – contabile depuse de societățile din județul Constanța, la sfârșitul anului 2019.

Clasificarea întreprinderilor pe clase de mărime s-a realizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu completările și modificările ulterioare, care stabilește și criteriile de încadrare a societăților în fiecare tip de întreprindere: microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari.

Din totalul de 30.426 societăți din județul Constanța, care au depus bilanțurile financiar – contabile pentru anul 2019, au fost selectate pentru “Topul județean”, în conformitate cu criteriile cuprinse în metodologia aprobată de Comisia constituită la nivel național, un număr de 9.440 societăți, care au îndeplinit aceste criterii, acoperind cele 7 domenii de activitate economică, divizate în 377 de subdomenii.

Au fost depuse bilanțurile financiar – contabile aferente anului 2019 de la 30.426 societăți din județul Constanța, cu 1.202 mai multe decât în anul precedent (29224), cu 2.135 mai multe decât în anul 2017(28.291), cu 3.449 mai multe decât în anul 2016 (26.977) și cu 3.021 mai multe decât în anul 2015 ( 27.405).

Indicatorii generali utilizați pentru ierarhizarea societăților au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Pe primele trei locuri în acest “Top” s-au clasat 1.549 de societăți, incluse în catalogul tipărit, față de 1.510, în anul anterior, clasificate în cadrul fiecărui subdomeniu de activitate. De asemenea, catalogul include și clasamentele cuprinzând primele 100 de firme, după cifra de afaceri și după profitul din exploatare. Topul județean al societăților clasate pe primele 5 locuri cuprinde 2.154 de firme, iar pe primele 10 locuri s-au clasificat 3.086 firme, care se vor regăsi în versiunea electronică a catalogului.

În Topul Național al firmelor, organizat de CCIR (Camera Națională), 487 de firme constănțene au ocupat locurile 1-10, iar 171 de firme au ocupat unul dintre primele 3 locuri, în clasamentele pe domenii, subdomenii și categorii de mărime, dintre care 66 de firme s-au clasat pe primul loc!

La topul județean vor fi acordate 135 de Trofee de Excelență, pentru firmele clasate pe primul loc la ultimele 5 ediții ale Topului Județean (2015, 2016, 2017, 2018, 2019).

„Condițiile epidemiologice și restricțiile în vigoare privind organizarea evenimentelor nu ne permit realizarea festivității anuale cu prezența fizică, la eveniment, a reprezentanților firmelor premiate, motiv pentru care festivitatea de premiere va fi organizată online, în cea de a doua jumătate a lunii noiembrie. Adresăm sincere felicitări tuturor firmelor clasate pe primele locuri și le urăm mult succes în activitatea lor viitoare”, au transmis reprezentanții CCINA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*