Inspectoratul Școlar Județean Constanța are un nou partener în promovarea și susținerea învățământului dual

IȘJ Constanța are un nou partener în promovarea și susținerea învățământului dual

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a încheiat cu Youth Development and Evolution Association (YDEA) un parteneriat în vederea promovării și susținerii învățământului dual.

Potrivit ISJ Constanța, învățământul profesional în sistem dual reprezintă una dintre prioritățile strategice ale sistemul educațional constănțean, cu accent pe asigurarea și integrarea pe piața muncii a absolvenților calificați. În acest context, colaborarea cu YDEA are ca obiective:

  • elaborarea unei oferte educaționale privind școala profesională în sistem dual, cu adresabilitate directă pentru agenții economici din județ;
  • sprijinirea firmelor mici și mijlocii în vederea formării forței de muncă specializate;
  • proiectarea unui cadru instituțional performant la nivelul rețelei educaționale pentru angajarea de resurse umane competente și reamenajarea spațiilor de practică existente;
  • abordarea integrată de tip campus școlar.

„Youth Development and Evolution Association, prin domnul Cojan Tiberiu-Viorel, a venit către Inspectoratul Școlar Județean Constanța cu propuneri concrete de realizare a acestui parteneriat prin activități multiple, diverse, pornind de la apropierea firmelor de instituțiile școlare prin înființarea de puncte de informare și consiliere permanente pentru facilitarea comunicării între autoritățile locale, agenți economici, părinți, elevi și până la introducerea de calificări noi, cerute de firme, în concordanță cu nivelul lor de dezvoltare”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*