Consilierii județeni au votat pentru instituirea taxei speciale de promovare turistică a județului Constanța

Consiliul Județean Constanța

Consiliului Județean Constanța s-a reunit marți, 06 iulie, în ședință extraordinară, pentru a dezbate cele două puncte de pe ordinea de zi. Au fost prezenți la această ședință un număr de 33 de consilieri, din totalul de 37.

Primul punct al ordinii de zi a fost proiectul de hotărâre privind actualizarea Monografiei economico-militară a județului Constanța. Conform reglementărilor legislative în vigoare, Monografiei economico-militară a județului Constanța este întocmită de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Constanța și supusă aprobării Consiliului Județean. Acest proiect a fost adoptat cu un număr de 31 de voturi.

Cel de-al doilea proiect a vizat instituirea taxei speciale de promovare turistică a județului Constanța. Mai exact, proiectul de hotărâre vizează introducerea acestei taxe speciale pentru utilizarea temporară a Teatrului de Vară Soveja. Astfel, estimarea taxei de utilizare temporară a fost realizată de un evaluator autorizat, tariful fiind stabilit la suma de 1.000 de lei pentru o oră, respectiv 5.000 de lei pentru o zi. Această taxă va fi impusă organizatorilor de spectacole, evenimente culturale sau de promovare care solicită serviciile și spațiile Teatrului de Vară “Soveja”. Sumele încasate vor constitui venituri cu destinație specială și vor fi utilizate numai pentru inițierea și realizarea programelor de promovare turistică a județului Constanța. Menționăm că instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța beneficiază în continuare de gratuitatea serviciilor și spațiilor Teatrului de Vară “Soveja”. Proiectul a primit un total de 24 voturi pentru.

Ședința de astăzi s-a ținută în regim de videoconferință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Nu inteleg? Cum promovam turismul punand taxe pe salile de spectacole? Dor descurajam deci taxa de descurajare a evenimentelor pe litoralul romanesc. Asa parca mai veniti de acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*